Farkındalık Etkinliği- “Ruh Sağlığını ve Ruhsal İyilik Halini Küresel Bir Öncelik Haline Getirelim”

10 Ekim “Dünya Ruh Sağlığı Günü” ruh sağlığı sorunlarına yönelik farkındalık yaratmak amacıyla 1992 yılından bu yana her yıl farklı bir tema ile kutlanmaktadır. Bu yılki tema ise “Ruh Sağlığını ve Ruhsal İyilik Halini Küresel Bir Öncelik Haline Getirelim” olarak belirlenmiştir.
         Fakültemizde Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pınar ÇİÇEKOĞLU ÖZTÜRK, Arş. Gör. Seda TEK SEVİNDİK ve hemşirelik bölümü son sınıf öğrencileri tarafından ruh sağlığına, ruhsal iyilik haline ve ruhsal iyilik halini sürdürme konusunda farklı yaş ve kesimden bireylerin fikir ve önerilerine farkındalık etkinliği düzenlenmiştir. Etkinlik katılımcıların “Ruh Sağlığı” ve “Ruhsal İyilik Hali” kavramlarına dikkatleri çekilerek, ruhsal iyilik hallerini korumak ve sürdürmek için diğer bireylerin de fikir ve önerileri ile etkileşmeleri suretiyle, ruhsal iyilik hallerini korumak ve sürdürmek için ne düşündüklerini ne yaptıklarını ve neler yapabileceklerini düşünmeye teşvik etmiştir.

Son Güncelleme Tarihi : 17.10.2022 15:25 Okunma Sayısı : 425