Mezuniyet Sonrası İstihdam Olanakları

Mezuniyet Sonrası İstihdam
   4 yıllık lisans öğrenimini başarıyla bitiren öğrenci hemşire unvanıyla mezun olur. Bu bölümden mezun olan hemşireler temel işlevi olan hemşirelik bakımını vermek üzere koruyucu, tedavi edici ve rehabilitasyona yönelik hizmet verebilir, klinik ve hastanelerde, sağlık eğitimi ve danışmanlığı yapabilir, kurumlarda okul sağlığı, işçi sağlığı, yaşlı sağlığı, sağlık sigortası, çevre, tur sağlığı ve adli tıp hizmet alanlarında ilaç endüstrisi alanlarında hizmet verebilirler. Ayrıca, mezun olan hemşireler, lisansüstü eğitimle de sağlık bakımı, eğitimi ve yönetiminde akademik olarak çalışma olanaklarına sahiptir.
   Lisans eğitimini tamamlayan başarılı mezunlarımız sağlık bakım hizmetleri müdürü, klinik sorumlu hemşiresi, klinik hemşiresi, öğretim üyesi ve öğretim elemanı pozisyonlarında görev yapmaktadır. Mezunlarımızı bu sayılan pozisyonlarda görmek biz öğretim üye ve elemanlarını gururlandırmaktadır.