Fakültemiz Hemşirelik Bölümü öğrencileri ile 17 Kasım ‘DÜNYA PREMATÜRE GÜNÜ’ farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

2023 Dünya Prematüre Günü için küresel tema: küçük eylemler BÜYÜK ETKİ: her yerde her bebek için anında ten tene bakım

17 Kasım Dünya Prematüre Günü, küresel olarak erken doğumun zorlukları ve yükü konusunda farkındalık yaratmak için yılın en önemli günlerinden biridir. Her yıl yaklaşık 1 milyon (on doğumdan biri) çocuk erken doğum komplikasyonlarından etkilenmektedir.
Bölümümüz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı öğretim elemanları tarafından okulumuzda dünya prematüre günü etkinliği düzenlenmiştir. Etkinlikte prematüre doğan bebeklerin ve ailelerin gereksinimlerine dikkat çekmek, neonoatoloji uzmanı ve yenidoğan hemşiresinin rolleri konusunda farkındalık yaratmak için okul girişinde pano düzenlenmiştir. Prematüre gününün simgesi olan mor renk vurgulanmıştır.

Son Güncelleme Tarihi : 17.11.2023 16:39 Okunma Sayısı : 184