Fakültemiz Hemşirelik Bölümü öğrencileri ile 17 Kasım ‘DÜNYA PREMATÜRE GÜNÜ’ farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

2022 Dünya Prematüre Günü için küresel tema: Bir ebeveynin kucaklaması: Güçlü bir terapi. Doğum anından itibaren ten tene teması etkinleştirin.
17 Kasım Dünya Prematüre Günü , küresel olarak erken doğumun zorlukları ve yükü konusunda farkındalık yaratmak için yılın en önemli günlerinden biridir. Her yıl yaklaşık 1 milyon (on doğumdan biri) çocuk erken doğum komplikasyonlarından etkilenmektedir. Bununla birlikte, pek çok prematüre bebek, tamamen sağlıklı bireyler olarak büyümektedir. Hatta bazıları Winston Churchill ve Albert Einstein gibi önemli halk figürleri haline gelmiştir.
Bölümümüz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı öğretim elemanları tarafından okulumuzda dünya prematüre günü etkinliği düzenlenmiştir. Etkinlikte prematüre doğan bebeklerin ve ailelerin gereksinimlerine dikkat çekmek neonoatoloji  uzmanı ve yenidoğan hemşiresinin rolleri konusunda farkındalık yaratmak için okul girişinde pano düzenlenmiştir. Prematüre gününün simgesi olan mor renk ve 2022 Dünya Prematüre Gününün teması olan ‘Doğum anından itibaren ten tene teması etkinleştirin‘vurgulanmıştır.

Son Güncelleme Tarihi : 18.11.2022 11:24 Okunma Sayısı : 266

Son Haberler