Diyabetle Yaşam Paneli

Her geçen gün ülkemizde ve dünyada diyabetli kişi sayısı artmaktadır. Uluslararası Diyabet Federasyonu verilerine göre 2021’de dünyada 537 milyon yetişkin diyabetli birey bulunmaktadır. Bu sayının 2030'da 643 milyona çıkması beklenmektedir. Ayrıca 2021 yılında diyabet nedeniyle 6.7 milyon kişi hayatını kaybetmiştir. İnsülini bulan Sir Fredrick Bantig'in doğum günü olan 14 Kasım, Dünya Diyabet Günü olarak ilan edilmiştir. Her yıl tüm dünyada 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Uluslararası Diyabet Federasyonu her 2 senede bir Dünya Diyabet Günü için tema oluşturarak diyabetin farklı yönlerine dikkat çekmeye çalışmaktadır. Uluslararası Diyabet Federasyonunun 2022 yılı teması “Yarını korumak için eğitim şarttır” olmuştur.
Bu yılki temaya uygun olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Fethiye Devlet Hastanesi işbirliği ile “Diyabetle Yaşam” konulu panel düzenlenmiştir. Diyabet farkındalığını arttırmak, diyabetli veya diyabet açısından risk taşıyan kişilerin sorunlarını gündeme getirerek çözüm yollarını beraberce aramak amacı ile düzenlemiş olduğumuz panelde multidisipliner yaklaşım  ile diyabet hastalığı ve bakımı ele alınmıştır. Panek kapsamında panelistler İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ezgi TÜKEL AYTAÇ diyabet hastalığı, Diyabet Eğitim Hemşiresi  Eylem Bahar ERGUN KOÇ Diyabette Evde İzlem, Doç Dr. İsmail TOYĞAR  Diyabette Ayak Bakımının Önemi, Dr. Öğr. Üyesi Furkan BİLEK  Diyabette Egzersizin Önemi ve Dr. Öğr. Üyesi Büşra Başar Gökçen  Diyabette Beslenmenin öneminden bahsetmişlerdir.
Panel öncesi ve sonrası kültür merkezinin önündeki alanda halkın kaş şekeri ölçümü yapılmış, riskli olan bireyler ileri tetkik  ve tedavi için hastaneye yönlendirilmiştir.
 
     
     
     
     
 

Son Güncelleme Tarihi : 22.11.2022 15:11 Okunma Sayısı : 588

Son Haberler