"Hemşireler Öncü Bir Ses, Küresel Sağlığı Güvence Altına Almak İçin Hemşireliğe Yatırım Yapın ve Haklara Saygı Gösterin" Temalı Hemşirelik Haftası Etkinlikleri Gerçekleştirildi.

  Dünya Hemşireler Günü Kutlama Töreni, 12 Mayıs Perşembe Çelenk Koyma Töreni ve 13 Mayıs Cuma Hemşirelik Bölümü'nün düzenlediği panel ve konferans ile kutlandı. Törene; Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gonca KARAYAĞIZ MUSLU, MSKÜ Fethiye Sağlık Fakültesi Dekanı Fatmagül YÜR, Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, Fethiye Özel Leton Hospital,  hemşireler ve lisans öğrencileri katıldı.
  Cuma günü yapılan panelde Fethiye Devlet Hastanesi'nden Hemşire Hatice Hande ELDEMİR ve Hemşire Fatmanur ÖZCAN ile Lisans Öğrencisi Feyza Deniz BULGAY'ın katılımı ve Doç. Dr. Gonca KARAYAĞIZ MUSLU moderatörlüğünde 'Mezunlardan Örneklerle COVID-19 Pandemisi Döneminde Hemşirelerin Yaşadıkları Sorunlar' tartışılmıştır. Konferansa ise Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Sebahat GÖZÜM katılım sağlamış, 'Türkiye'de ve Dünyada Hemşireler İçin Sağlık Bakım Ortamı' konusunu katılımcılar ile paylaşmıştır.
  Hemşireler adına konuşma yapan Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gonca KARAYAĞIZ MUSLU, hemşirelik mesleğinin öncüsünden bahsederek; " Hemşirelik mesleğinin öncüsü Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs tüm dünyada hemşireler günü olarak kutlanmakta, hemşirelik mesleğinin önemi vurgulanarak, mesleki sorunlar ele alınmaktadır. Uluslararası Hemşireler Birliği (ICN) hemşireliğin önemini vurgulamak için her yıl bir tema belirlemektedir ve 2022 yılı için tema “Hemşireler: öncü bir ses– küresel sağlığı güvence altına almak için hemşireliğe yatırım yapın ve haklara saygı gösterin” olarak belirlenmiştir. COVID-19, dünyadaki sağlık sistemlerinin önemini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. 2022 Uluslararası Hemşireler Günü teması, bugünün ve yarının sağlık sistemlerini, birey ve toplulukların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dönüştürmek için hemşireliğe yatırım yapma, yüksek nitelikli bir hemşirelik işgücü oluşturma ve hemşire haklarını koruma ihtiyacını ifade etmektedir. 2022 yılı teması, hemşirelik hizmetini teşvik etmeye ve hemşirelerin güvenli bir çalışma ortamı, uygun ücret ve kararlara tam katılım hakları için mücadele etmeye devam edeceklerine vurgu yapmaktadır.'' dedi.
 
 
     
 
     
 
     
 

 
 

Son Güncelleme Tarihi : 17.05.2022 16:54 Okunma Sayısı : 696

Son Haberler