Hakkımızda

Fethiye Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü olarak eğitim öğretimini sürdürmektedir. Lisans düzeyinde ve çağdaş eğitim-öğretim olanaklarına sahip olan Yüksekokulumuz Hemşirelik Bölümü, birey, aile ve toplumun sağlığının geliştirilmesi, tedavi, bakım ve rehabilitasyonda bakım verici, eğitici, araştırmacı, danışman, yönetici olarak görev alacak sağlık bakım profesyonelleri yetiştirir.

Amaç
Bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruma, geliştirme ve hastalık halinde iyileştirme amacına yönelik hemşirelik hizmetlerini planlayan, örgütleyen, uygulayan, değerlendiren ve bu hizmetleri yerine getirecek kişileri eğiten Hemşireler yetiştirmektir.

Yüksek Lisans/Doktora İmkanı
Yoktur.

Mezunların Alacağı Unvanlar, İstihdam Alanları
4 yıllık lisans öğrenimini başarıyla bitiren öğrenci, hemşire unvanıyla mezun olur. Bu Bölümden mezun olan hemşirelerin, tanı, tedavi, bakım, ve rehabilitasyon hizmeti veren merkez, klinik ve hastanelerde, sağlık eğitimi ve danışmanlığı veren kurumlarda, okul sağlığı, işçi sağlığı, yaşlı sağlığı, sağlık sigortası, çevre, turizm sağlığı ve adli tıp hizmet alanlarında, ilaç endüstrisi alanında iş ve çalışma olanakları vardır.
Ayrıca lisansüstü eğitimle de sağlık bakımı, eğitimi ve yönetimde akademik olarak çalışma olanaklarına sahiptir

Posta Adresi: Çalıca Mevkii Karaçulha 48300 Fethiye / MUĞLA

e-posta: fethiyes@mu.edu.tr