Farkındalık Etkinliği - Eşitliksiz Bir Dünyada Ruh Sağlığı

10 Ekim “Dünya Ruh Sağlığı Günü” ruh sağlığı sorunlarına yönelik farkındalık yaratmak amacıyla 1992 yılından bu yana her yıl farklı bir tema ile kutlanmaktadır. Bu yılki tema ise  “Eşitliksiz Bir Dünyada Ruh Sağlığı” olarak belirlenmiştir.
         Fakültemizde Psikiyatri Hemşireliği Anabilimdalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pınar ÇİÇEKOĞLU ÖZTÜRK ve hemşirelik bölümü son sınıf öğrencileri tarafından ruhsal hastalığı olan bireylere yönelik farkındalık etkinliği düzenlenmiştir. Etkinlikte beden ve ruh sağlığının bir bütün olduğuna dikkat çekilmiş ve dilimize yerleşen ve farkında olmadığımız “Ruh hastası yaaa!” “Şizofrene bak” “Otistik misin nesin” gibi kullandığımız sözcüklerin ruhsal hastalığı olan bireyleri ve ailelerini nasıl yaraladığına dikkat çekilmiştir.

Son Güncelleme Tarihi : 15.10.2021 15:14 Okunma Sayısı : 618